KONFERENCIJA ZA NOVINARE 


Danas je u bioskopu Cineplexx Ušće Shopping Center održana konferencija za novinare povodom premijere filma koja će biti odražana 29. oktobra.​
Konferenciji su prisustvovali glumci Boris Milivojević, Nataša Tapušković, Ljubomir Bandović, Mirjana Karanović, Emilija Terzić,  reditelj i scenarista Darko Lungulov, producentkinja Snežana Penev i kompozitor Dejan Pejović.

Novosti :

PULSKI FESTIVAL  

 
Na festivalu u Puli „Spomenik Majklu Džeksonu” bio je jedini film za koji su rasprodate karte. Gledaoci koji su se te večeri našli u Areni nisu krili svoje oduševljenje po odgledanom filmu.
Projekciji je prisustvovalo 5.000 ljudi, a događaj je kasnio 20 minuta pošto se ispred biletarnice napravio veliki red, pa je organizator pričekao da svi zauzmu svoje mesto. Nakon odjavne špice ekipa filma, praćena ovacijama zadovoljstva, poklonila se gledaocima. ​

22.10.2014.

29.10.2014.

PRESS


U prepunoj sali instituta Simo Miloćević, održana je konferencija za novinare, povodom sinoćne projekcije filma. Govorili su reditelj Darko Lungulov, glumac Dragan Bjelogrlić i kompozitor Dejan Pejović

Kompozitor navodi da je komponovanje filmske muzike, lak zadatak kada postoji jasna rediteljska misao i odlična glumačka ekipa. „Darku i meni je bio je bitan izbor instrumentarija. Tome smo jako pažljivo prišli. Moja sreća je što Darko daje velikog prostora muzici i zato mislim da smo, kada je reč o ovom segmentu filma, uspeli.”

PREMIJERA  FILMA "SPOMENIK MAJKLU DŽEKSONU"

Autor, glumci i saradnici poklonili su se u obe sale, a publika ih je pozdravila dugim aplauzima, pridruživši se tako mnogobrojnim gledaocima i kritičarima koji hvale ovaj film još od njegove svetske premijere proteklog leta na festivalu u Karlovim Varima.
Film je učestvovao je i dobijao nagrade na festivalima u Puli, Herceg Novom, Sarajevu, Zadru, Nišu, kao i u Helsinkiju, Londonu, Hamburgu, Beču, Antaliji. 
Od 30. oktobra će biti na redovnom bioskopskom repertoaru u Srbiji.

FILM


Kritičarka Varajatija (Variety), jednog od najcenjenijih filmskih časopisa na svetu, Alisa Simon u svom tekstu navodi: „U emotivnoj tragikomediji  u kojoj se mešaju sarkastični istočnoevropski humor i oštar socijalni komentar, apsurdni plan lokalnog sanjara da oživi turizam u svojoj mirnoj varošici spetkalurano se otrgne kontroli … Izvrsna glumačka podela donosi komični duh i dirljivu melanholiju. Zanatski besprekorno izveden, potpuno podržava ironični ton filma, počevši od izvrsne špice koja nestaje u prašini do žive filmske muzike.”

03.08.2014.

24.10.2014.

22.07.2014.